onsdag 19 november 2014

93. Help me from myself

Jag har bestämt mig för att hjälpa mig från mig själv (Tack vare Ruben). Jag har varit lite för länge och lite för djupt i ångestträsket. 100happydays skulle ju faktiskt vara HAPPY days, sättet för mig att lyfta fram allt det goda jag ändå har och inte nuharjagångestigen. Så nu med sju-sex inlägg kvar så skall jag verkligen försöka fokusera på allt bra.
För jag inser nu att jag var väldigt nära att vira in mig i offerkoftan och göra smärtan till min identitet. Och det är ju så himla svårt för mig. För samtidigt som jag borde fokusera på det som är bra mår jag paradoxalt nog bra av att få tala om det som gör att jag mår dåligt. Problemet är att hitta balansen. Att få lufta min ångest men inte gräva ner mig. Jag antar att det är extra svårt nu då det som stimulerar mig mest för tillfället är slutarbetet - som handlar om min ångest och mina smärtor. Vilket ger mig svårigheter att komma bort från mig själv.
Men efter tre gråtdagar fick det vara nog. Ett samtal på några timmar med Ruben gav mig tillräckligt mod att kasta av mig koftan och, hör och häpna, dra på mig min ny-införskaffade simdräkt. Ja, jag och ostrumpan skall våga oss till simhallen. Därpå tänker jag även låna en bok som inte handlar om psykotraumatologi eller "hur jag använder min ångest". Bäst vore kanske en fantasybok som för mig till en helt annan värld och verklighet. Och så är det nu bara att ta tummen ur rumpan och börja röra på mig litet. För jag vet ju, jag vet ju att det känns så mycket bättre då. Jag måste hjälpa mig själv nu!
(En parentes: Det här med smärta och identitet är så himla svårt. För pga Ibs:n har jag ju faktiskt smärtor som hindrar mig från att leva som jag vill, vilket formar mig. Jag är den som inte kan dricka alkohol och jag är den som måste klippa upp mina strumpbyxor för att de inte skall spänna på min uppsvällda mage och för att kanske bli du med smärtorna så känner jag att jag måste göra dem som en del av min identitet. Av någon anledning känns det lättare då. Men är det tokigt? Skjuter jag mig själv i benet då?)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stor kram och njut av allt det fina du har. Tips på fantasy: Maria Turtschaninoffs Anaché! Har hört mycket gott om den men ännu inte hunnit läsa.

Anonym sa...

Det går bra för Maria Turtschaninoff! Hon fick idag Finlandia Junior för sin nyaste! http://www.sets.fi/2014/11/20/finlandia-junior-2014-till-maria-och-maresi/
H