fredag 1 november 2013

patient nr 1012749578324546165

Du har ett vackert namn, sade någon. Barnen måste vara så avundsjuka på ditt efternamn, sade en annan. Den tredje sade att jag hade en fin tatuering men den fjärde sade att de inte kunde ta emot mig.
Den femte förstod mig inte, inte heller den sjätte, eller den sjunde och den åttonde sade bäst att du går till någon annan. Och jag grät öppet på gatan. För deras ignorans smärtar mer än smärta.

Och jag undrar hur i all världen är det möjligt? Hur i helvete kan det vara så?

Jag vill ju bara ha vård skrek jag åt henne i telefonen. Vänta jag kopplar vidare sade hon.

1 kommentar:

stachurski1216 sa...

vet att den här kommentaren ligger lite fel! Men jag har också IBS.... förstår verkligen vad du menar med att ingen förstår, är verkligen skit jobbigt :( Vad gör du nuförtiden? Lyckas du jobba/studera med din IBS :(? Jag själv hoppade av socionomutbildningen nu i mars 2013 och har inte gjort någonting fram tills nu :( Var verkligen hemskt med föreläsningar, tentor, grupparbeten osv...

Klarade alla tentor och så men jag kunde verkligen inte fortsätta (gillade inte programmet riktigt heller). Man vill ju så gärna vara social men går VÄLDIGT sällan...

Så ja :/ är kille och är 21 år idag haft problem mer eller mindre sen andra ring i gymnasiet (var hemskt med tysta klassrum osv) och gör en ordentlig utredning just nu.... Självklart visar alla prover ingenting, har dock gastroskopin kvar :)

Hoppas din mage har blivit bättre :) Jag fortsätter väl jobba med min men går inte bra, enda dagen fungerar en maträtt för att sedan krascha magen "woho". Förstår verkligen det du skrev om bio och vänner är verkligen så, de kan inte sätta sig in i situationen en med IBS befinner sig i. Det är inte bara gå på toa och poof så mår du bra, känslan som sitter i hela tiden i magen är hemsk med gaser och magont och en konstant känsla av "jag måste gå på toa NU!"

Alltid "roligt" läsa om andra med IBS för det känns som Ni är de enda som kan förstå mig... alla andra tänker mer "gå bara på toa".

styrkekramar :)