tisdag 25 februari 2014

Du är stjärnstoft

Citat från dokumentären Vårt fantastiska universum STJÄRNOR och boken Shahrazad reser västerut

"Du är stjärnstoft"

"Varenda atom i din kropp har skapats i en stjärnas glödande kärna"

"För det muslimska medvetandet är att älska detsamma som att gå över linjen och möt den utmaning som skillnaden innebär"

"Det rör sig också om att upptäcka mänsklighetens underbara rikedom, mångfalden, olikheterna bland Allahs skapade varelser"

"vi har samlat er i folk och stammar för att ni skall lära känna varandra"

"bild är ett viktigt vapen som västerländska män använder för att dominera kvinnor"

"Ibn Battutas anmärkningar visar att det inte funnits eller finns något sådant som en enhetlig muslimsk kultur"

"De styrande manliga eliterna i den muslimska världen har redan förlorat sin kamp mot kvinnorna och de extrema fall av våld mot kvinnor som förekommer i Afghanistan och Algeriet är ett tecken på början av slutet på den kvinnohatande muslimska despotismen"

"För innerst inne tror muslimska män att kvinnorna är deras jämlikar"

2 kommentarer:

malin sa...

Hej! Jag hittade din blogg efter att ha googlat runt på "ibs" och "blogg". Jag har också ibs och ville veta hur andra med sjukdomen mår osv. För mig som alldeles för ofta inte klarar av vardagen tänkte jag att det blir en trygghet i att veta att det blir bättre, annars ville jag bara bli inspirerad över andra som klarar det. Det var det jag ville hitta helt enkelt. Så tack för att jag hittade dig. Vi är faktiskt väldigt lika. Jag är också klar till sommaren, med en utbildning i Utställning, kommunikation/layout. Bred och konstnärligt haha. Sorry för novellen, men det ska bli kul att följa ditt liv!

Amanda sa...

Hej Malin!
Skönt att höra att jag varit till någon nytta! Med rätt kost klarar man det nog. Har du varit till någon näringsterapeut? Om du vill kan jag skicka en lista på alla råvaror som magen klarar bättre av och de som du absolut bör undvika!

Mycket är såklart mentalt. Mig hjälpte det väldigt mycket att tala om det. Jag har talat med alla i min omgivning om det. Även med lärare, arbetsgivare och nya bekantskaper. Om du inte gjort det, pröva. Det är befriande. Och jag har betydligt mindre ångest och tror inte att jag är deprimerad mer heller.

Haha, vilket sammanträffande!
Har du en blogg? Skulle gärna följa med ditt liv också!

Tack för att du hittade hit, och för att du kommentera och för att du finns!

Ha det bra, och du kan alltid höra av dig till mig om du behöver stöd! Kram!